IMS Nederland
Stand: 04.A070
Sinds de oprichting in 1954 is IMS Nederland uitgegroeid tot een toonaangevende distributeur van staal, roestvast staal en aluminium. De onderneming is CE- en ISO 9001:2015 gecertificeerd en staat garant voor hoogwaardige kwaliteitsproducten.

 
Voor de verspanende industrie heeft IMS Nederland zeer uitgebreide mogelijkheden met diverse kwaliteiten staf en machinebuis uit voorraad, en in het bijzonder kwaliteiten als Prodec® roestvast staal, aluminium 6026, blankstaal S355 IM, ETG® en HSX®. Voor Prodec®, ETG® en HSX® is IMS Nederland exclusief distributeur voor de Benelux.

Met Prodec®, het superieur verspaanbare roestvast stafstaal van Outokumpu, kunnen afnemers in de verspanende industrie beschikken over het best verspaanbare roestvast staal op de markt. Sneller verspanen, een langere levensduur van gereedschappen en de consistente kwaliteit maken kostenbesparingen tot ruim 50% per component mogelijk. Uit voorraad leverbaar van rond 6 mm t/m rond 90 mm h9 en zeskant 10 t/m 41 mm in de kwaliteiten 304L/4307, 316L/4404 en 303/4305.
ETG® en HSX® zijn de high performance staalsoorten van Steeltec. Ze onderscheiden zich door een hoge trekvastheid en bieden ongekende mogelijkheden bij de ontwikkeling en het structureren van productieprocessen. Naast de voordelen van de betere verspaanbaarheid worden extra bewerkingen zoals harden, slijpen en ontbramen overbodig en kan met een kleinere diameter een lichtere constructie met minimaal gelijke sterkte worden ontwikkeld. ETG® is verkrijgbaar van rond 5 t/m 114,3 mm en zeskant 13 t/m 27 mm, HSX® van rond 17 t/m 50 mm.

Niet alleen het uitgebreide assortiment maakt IMS Nederland tot een leverancier van formaat. Ook het kwalitatieve maatwerk speelt een sleutelrol. Sinds 2018 is er, naast de vestigingen in Zwijndrecht (NL) en Londerzeel (B), een derde uitvalsbasis in Roosendaal. Deze is helemaal ingericht op het afleveren van grote orders op afroep, en dit specifiek voor de op maat gezaagde stukken. Deze locatie beschikt over een gloednieuwe zaagautomaat die erg snel diameters tot 560 mm zaagt met de hoogste nauwkeurigheid. Dankzij een meerspan-inrichting kunnen meerdere lengtes materiaal naast elkaar worden gezaagd. Dit resulteert in een verdubbeling van de zaagcapaciteit en een nog betere service voor de afnemers.

Contact

Gildenweg 21
3334 KC
Zwijndrecht Nederland
+31 78 6230600
TwitterLinkedIn

Whitepapers

Hoofdmediapartnervraag-en-aanbod-logo.jpg
Mediapartners