Aeson B.V.
Stand: 04.B050
NIET LIJMEN MAAR LASSEN
De voordelen en mogelijkheden van kunststoflassen

Aeson ontwikkelt innovatieve oplossingen voor niet-chemisch verbinden van kunststof en heeft hiertoe uitgebreide kennis van lastechnieken, gereedschappen en productplaatsing. Met een eigen engineeringsafdeling worden voor elke toepassing de juiste gereedschappen en machineonderdelen ontwikkeld.
Naast de levering van standaard lasmachines worden uitgebreide automatisering modules geleverd aan de automatiseerder; deze garanderen een optimaal verloop van het lasproces. In het eigen toepassingslaboratorium kunnen de diverse technieken worden verfijnd. Als laatste onderdeel van de totaaloplossing biedt Aeson de mogelijkheid testproducten en nul-series onder strenge kwaliteitscontrole te lassen.

Voordelen van kunststoflassen; sterk, sterk en reproduceerbaar
Voordelen van lassen zijn de grote sterkte, de grote reproduceerbaarheid en de korte cyclustijden van de verschillende technieken. Daarnaast zijn er geen toevoegmaterialen. Dat bespaart kosten en montagehandelingen. Het principe van het lassen van kunststoffen berust op de eigenschap van thermoplastische kunststoffen om steeds opnieuw tot smelten gebracht te kunnen worden.


Contact

Havenstraat 52
1271 AG
Huizen Nederland
+31 35 5233828
LinkedIn

Whitepapers

Producten en diensten

Laserlassen


Met een laserstraal wordt kunststof opgewarmd op het scheidingsvlak tussen een laser transparant en laser absorberend productdeel.
• Geschikt voor contourlassen, simultaanlassen, maskerlassen en (gepatenteerd) globo-lassen
• Voorkomt stofvorming en kan zonder uittredend materiaal worden uitgevoerd
• Geschikt voor medische toepassingen
• Geschikt voor optische perfectie

Aeson lasmachine: Workstation laserlassen - voor een snel en veilig kunststof lasproces

Ultrasoonlassen


Met ultrasoonlassen wordt een geluidsgolf door de kunststof gestuurd. Door tijdens het productieproces tussen de onderdelen een geluidsbarrière te veroorzaken kan de geluidsgolf worden gebruikt om warmte op te wekken, die elementen vervolgens aan elkaar laat smelten.
• Ultrasoonlassen is de snelste manier van lassen
• Zeer geschikt voor automatisering
• Optimaal resultaat
• Kwaliteitsbewaking van proceswindow (avg +- 2s, avg +-3s)
• Realtime controle op de las en signalering bij afwijkingen

Aeson lasmachine: Workstation laserlassen - voor een snel en veilig kunststof lasproces

Spiegellassen


Een warme plaat (spiegel) tussen halffabricaten smelt de scheidingsnaad. Na verwarming worden de onderdelen samengebracht en gelast.
• Voor seriematig lassen van spuitgietproducten
• Geschikt voor 3D-scheidingsnaad
• Kleine en middelgrote series
• Ontworpen voor efficiënt en snel inrichten voor verschillende producten

Vibratielassen


Wanneer twee halffabricaten met het scheidingsvlak over elkaar kunnen worden bewogen ontstaat er wrijving. In eerste instantie is dat externe opwarming in een later stadium wordt dit interne verwarming van de scheidingsnaad. Bij voldoende verwarming ontstaat een las.

Razendsnel, ijzersterk en niet-chemisch

Infraroodlassen


De delen van de scheidingsnaad worden verwarmd door een infraroodlamp. Deze contactloze verwarming voorkomt vervuiling.
• Geen vervuiling door contactloos verwarmen
• Op maat gemaakte machines
• Modules voor inbouw in machines

Heteluchtlassen


Hetelucht komt op plaatsen waar andere technieken niet bij kunnen. Met een perfecte temperatuurrege-ling wordt een hoogwaardige las gecreëerd.
• Hoogwaardige lasmethode
• Last moeilijk te bereiken lasnaad zonder probleem
• HACS (Hot Air Cold Stake) -toepassing

Contracting uitbesteden kunststoflassen

Kunststof verbinden in loonopdracht
Mocht u een oplossing zoeken voor kleine series en of nul-series of niet willen investeren in een productielijn, maar bent u op zoek naar andere oplossing zoals het uitbesteden van dit gedeelte van het productietraject, dan kunnen wij u ondersteunen met ons zusterbedrijf Aeson Assemblage.

Aeson Assemblage biedt kwalitatief en technisch hoogstaande service, waarbij kunststof halffabricaten in combinatie met andere montage- en inpakhandelingen, seriematig worden verbonden. Aeson verzorgt het lassen van kunststofproducten, het testen op lasresultaat, de montage en het inpakken van nuk-series, kleine en middelgrote series.

Wij bieden een unieke service bestaande uit:·
In loonopdracht spiegellassen voor kleine en middelgrote series·
Statistische proces controle (SPC) tijdens ultrasoon lassen in loonopdracht·
Tracebility op maat bij ultrasoon lassen·
Produceren voor (semi-)medische toepassingen.

FLEXIBILITEIT EN CONTINUÏTEIT VOOR HET ASSEMBLAGE PROCES

Ultrasoon snijden en gereedschappen

AESON ULTRASONIC CUTTING SOLUTIONS

Aeson heeft veel verstand en ervaring met ultrasoonlassen. Wist u dat je de ultrasoon techniek ook heel goed kunt gebruiken bij het snijden van voedingsmiddelen en andere moeilijk te snijden materiaal? Daarom is er naast het verbinden met ultrasoon ook een afdeling die zich bezighoudt met ultrasoon snijden en het optimaliseren van het snijproces van industriële processen.

Daarnaast ontwikkelt en produceert Aeson eigen ultrasoon gereedschappen, aangepast aan uw toepassing. Met onze oplossingen dragen wij bij aan productontwikkeling voor klanten en leveren wij eindgebruikers toegevoegde waarde.
-Perfecte snede
-Geen productvervorming
-Schoon gereedschap
-Lage snijweerstand

Leest u meer over ultrasoonsnijden op de website www.ultrasoonsnijden.nl

Rotatielassen Spinwelding

Twee kunststof delen met een cilindrische deelnaad worden op elkaar gedrukt en het bovenste deel wordt geroteerd. Door de ontstane wrijving tussen de oppervlakken ontstaat warmte en een smelt. Procestijden liggen rond de seconde. Rotatielassen beperkt zich logischerwijs alleen voor cilindrische deelnaden en is dus zeer geschikt voor buisvormige producten of het lassen van ronde deksels. Diverse materialen zijn lasbaar met rotatielassen waarbij onder andere PET zeer geschikt blijkt.

Voordelen zijn onder andere:
-Volledig elektrische sturing
-Hoge reproduceerbaarheid

Links

Hoofdmediapartnervraag-en-aanbod-logo.jpg
Mediapartners