Joop van Zanten Staalservice BV
Stand: 01.C151
Specialist in snijden en compleet nabewerken van staalproducten in het dikkere segment. Joop van Zanten Staalservice snijdt koolstof staalplaten vanaf 4 tot 300mm dikte op plasma-/autogeen snij-machines. Als belangrijke toegevoegde waarde kunnen de gesneden delen worden voorzien van diverse nabewerkingen opdat het stalen product direct kan worden gelast. Staalsnijwerk+, in de vorm van kanten (zetten) - geschikt voor robotlassen - of richten (vlak maken), afschuinen (laskant voorzieningen), afbramen en trommelen en machinale bewerkingen (boren/tappen/frezen) op grootformaat (12000 en 13000mm) is mogelijk. 
Het leveren van de goederen op de juiste wijze geproduceerd, op de gewenste wijze verpakt, op de juiste plaats en overeengekomen tijdstip geleverd, behoort tot de kerncompetenties.
Verschillende certificaten o.a. ISO9001-2015, NEN-EN-1090 exc-4, Hermerkbevoegdheid Lloyd's en DNV zijn natuurlijk aanwezig.

Contact

Ravelijn 1
3905 NT
Veenendaal Nederland
+31 318 531770
TwitterLinkedIn

Whitepapers

Producten en diensten

Kijkje-in-de-hal

Wat opvalt aan/in de stand is de achterwand.. Dit doek van 2,5 x 6 meter geeft de passant een kijkje in een gedeelte van de productiehal. Zichtbaar zijn de autogeen snijmachines op de voorgrond en de plasma snijmachines op de achtergrond die de basis vormen van onze productie. Tevens zijn kunststof reclameschermen zichtbaar die, ter gelegenheid van ons 50-jarig bestaan (2016), zijn opgehangen om de medewerkers (en eventuele bezoekers) te herinneren aan enkele kernwaarden.
In de passe-partouts zijn enkele projecten weergegeven waar ons snijwerk+ in is verwerkt die tot de verbeelding spreken.

Puzzel

Een van de opvallende verschijningen op de stand is "de Puzzel". Een waar kunstwerk dat weergeeft wat we doen en waar we goed in zijn. Daarnaast beelden de 4 puzzelstukken samen ons logo uit.
De 4 puzzelstukken zijn allemaal autogeen gesneden. De dunste uit 40mm dik staal en de diktste uit 160mm. Wat opvalt aan het snijwerk is dat het 'haaks' en met hoge kwaliteit is gesneden. De naden tussen de puzzelstukken zijn zo goed als overal gelijk.
De puzzel is geplaatst op een 'standaard' die is gesneden uit 15 mm dik staal. Voor het snijden zijn er markeringen aangebracht in de vorm van ons logo en markeerlijnen voor het zetten/kanten. De vorm, dikte en het doel van het product geeft een beeld van de complexiteit waar onze medewerkers goed in zijn.
Samengevat geeft "de Puzzel" goed weer waar wij toe in staat zijn: snijwerk+

Zitje-lekker?

Wanneer je een beetje moe bent van het wandelen over de beurs is het mogelijk bij ons even rustig bij te komen van de indrukken. Je kunt dan plaats nemen op de bank of stoel die wij speciaal voor de stand hebben ontworpen en gebouwd. Wat opvalt is dat behalve dat het praktisch is ook een mooie vorm heeft die goed aansluit bij de 'voet van de puzzel'. De gesneden staalplaten (8mm dik) zijn voorzien van markeerstrepen die opvallend dicht bij elkaar staan. Deze strepen markeren de zetlijnen waar onze zetter de plaat 'plooit' in de juiste vorm. Door de vorm veert de stoel en bank enigszins mee met de persoon die er op gaat zitten.
Het heldere staal is voorzien van een stoer kussen. Neem plaats! 

Bij-zetten

In de nabijheid van 'zitje-lekker?' valt meteen het bijzettafeltje op. Dit object is een samenvoeging van 2 puzzelstukken (40mm dik), dat plasma is gesneden.
Het bovendeel is door onze machinaal bewerker op één van de twee machinale bewerkingcentra voorzien van contour laskanten, tapgaten en is het gevlakt. De tapgaten zijn voorzien van fraai ogende bouten. 
Kopje koffie..? 

Ketting-stopper

Een opvallend product op de stand is de chain stopper (kettingstopper). Zeker niet in vol ornaat of gereed om in werking te treden maar door de opstelling wel goed zichtbaar. Dit resultaat geeft goed weer met welke complexiteit onze vakmensen te maken krijgen. Deze producten zijn in het verleden geleverd door Joop van Zanten Staalservice. Hierbij waren enkele onderdelen zeker een uitdaging. Zo is de body opgebouwd uit 15 en 25 mm dik staal. De koker is samengesteld uit 2 gesneden en met 1 zetting gezette delen. De 'voet' is dunner materiaal (12 dik) maar wordt met meerdere zettingen in 2 hoeken gezet (90 graden over de lengte en 18 graden over de hoogte).
Het spreekt voor zich dat al het toegepaste materiaal volledig traceable en gestempeld door onze kwaliteitsdienst is geleverd.

Kom-pressor?

We kunnen deze geweldenaar niet naar elke beurs meenemen. Maar mochten we ruimte hebben dan is het een pracht exemplaar. Een explosiemodel van een product dat we al jaren maken. Een compressor (6 cilinder). Dit product zit vol hoogwaardige technieken wanneer onze klant het product oplevert en daaraan voorafgaand zijn ook wij uitgedaagd om hoge prestaties te leveren. Naast dat het materiaal van hoogwaardige walserijen wordt afgenomen worden de producten zeer nauwkeurig gesneden. De nabewerkingen worden repeterend met dezelfde nauwkeurigheid uitgevoerd (afschuinen, stempelen, richten) en de rompdelen (15mm dik) gezet met een nauwkeurigheid van 0,1 graad. Voordat we de producten, direct in de productielijn aanleveren (kanban), worden ze ook SA2,5 gestraald zodat de klant de producten in de hechtmal kan hechten en op de lasrobot kan lassen.

TV-meubel

Je kunt er om heen lopen, bekijken en er naar kijken.... onze laatste stand aanwinst. In 2017 zag dit meubel het levenslicht. Ruim 700kg schoon aan de haak. Dus echt een meenemer is het niet. Maar dat is ook niet de bedoeling. Hiermee willen we, evenals de andere objecten op de stand, laten zien tot wat we in staat zijn. Dit meubel is functioneel en praktisch tegelijk. Naast dat wij de TV er in kwijt kunnen waarmee we onze bedrijfsfilm kunnen laten zien is het een opbergkast voor spulletjes en gebruiken we de ruimte ook om alle andere draagbare producten te transporteren.
De opbouw is een 30mm dikke staalplaat in gelijke ronding gezet als de voet van 'de Puzzel' en het 'zitje-lekker?' met 50mm dikke strips, gezet in tegenronding, gelast in de opening. De opening voor het scherm is rondom voorzien van deels gefreesde en gesneden laskanten. Wat een plaatje...

Sta-tafel

Wat misschien niet meteen opvalt is onze statafel. Een bijzonder fraai gevormd item dat op de meeste stands wel aanwezig is. Deze statafel wordt op gelijke wijze gebruikt als elke andere tafel maar er is er niet een zoals deze. Als basis wordt een uit 15 mm dikke staalplaat rond gezette buis gebruikt met daarop een 'funnel'. De funnel wordt (veelal in groter formaat) gebruikt als zuigmond voor een baggerschip. Het zetten van dit soort producten (ook 12mm dik) is vakwerk. De tafel wordt op zijn pallet bevestigd door een gesneden ring die voorzien is van geboorde gaten en gefreesde laskant. In de tafel is een snijdeel geplaatst met een hard gestempelde markering (plaat en chargenummer) en tevens voorzien van gefreesde laskanten. Op de tafel ligt een transparante glasplaat met een mooi, gemarkeerd, logo. Kopje koffie....?

Links

Hoofdmediapartnervraag-en-aanbod-logo.jpg
Mediapartners