Drabbe B.V.
Stand: 04.B060
Drabbe is als specialist hét landelijke aanspreekpunt in machine- en bedieningsonderdelen en erkende distributeur van Elesa + Ganter.

Onze missie is mensen, middelen en producten verbinden voor de optimale oplossing. Dit doen we door het bieden van een breed assortiment, kwalitatief duurzame producten, technische expertise en door proactief mee te denken met de klant. Wij leveren o.a. aan voedingsmiddelen- en verpakkingsmachines, machinebouw, technische groothandel, engineering & prototypebouw en constructie- en metaalbewerking.

Of u nou op zoek bent naar stelvoeten, digitale tellers, snelspanners of transportbanen. De kans is groot dat wij het kunnen leveren en met onze jarenlange ervaring helpen wij u graag verder. Bekijk al onze productgroepen op onze website, download CAD-tekeningen en kom langs bij onze stand. Onze specialisten staan u graag te woord.

Contact

Gildeweg 4
2632 BA
Nootdorp Nederland
+31 70 3877606
LinkedIn

Whitepapers

Producten en diensten

Machineonderdelen in hygienisch ontwerp

In bepaalde branches, zoals de medische- en voedingsindustrie, is hygiëne een essentiële vereiste. Elesa+Ganter heeft een speciale serie ontworpen en geproduceerd die aan de strenge richtlijnen van EHEDG en 3-A Sanitary Standards voldoet op basis van hygiëne en veiligheid.

Waarom hygiënisch ontwerp?
Door hun specifieke eigenschappen kunnen onze Hygienic Design machineonderdelen bijdragen aan het vervaardigen van producten met een lange houdbaarheid welke vrij zijn van conserveringsmiddelen. Bovendien zorgen de onderdelen voor een besparing in tijd en materiaal op het reinigingsproces.

Assortiment
Het Hygienic Design assortiment bestaat uit diverse roestvrijstalen (verstelbare) handgrepen, beugelgrepen, knoppen, moeren en stelvoeten. De GN 20 stelvoet mét montagegaten is, i.c.m. onze Hygienic Design schroeven, officieel gecertificeerd volgens EHEDG en 3-A en daarom zeer geschikt voor hygiënische gebieden.

Stelvoet EHEDG gecertificeerd

De GN20 stelvoet van Elesa+Ganter maakt deel uit van ons nieuwe assortiment Hygienic Design (HD) machineonderdelen. Deze bestaat uit diverse RVS knoppen, (verstelbare) handgrepen, moeren, schroeven en stelvoeten.

Het bijzondere aan de GN 20 stelvoet mét montagegaten is, dat i.c.m. de HD schroeven de stelvoet officieel gecertificeerd is volgens EHEDG en 3-A Sanitary Standards en daarom zeer geschikt voor hygiënische gebieden.

Voordelen Hygienic Design
- Meer tijd beschikbaar voor productie (tot wel 25%)
- Minder verbruik van schoon water
- Minder verbruik van reinigingsmiddelen
- Minder energieverbruik
- Minder productie van afvalwater

Door hun specifieke eigenschappen kunnen deze machineonderdelen die hygiënisch ontworpen zijn, bijdragen aan het vervaardigen van producten met een lange houdbaarheid welke vrij zijn van conserveringsmiddelen.

Elektronische positie indicatoren

Eén item voor vele toepassingen. Elektronische positie indicatoren DD52R-E en DD51-E van Elesa+Ganter kenmerken zich door hun brede zichtbaar scherm, dat een uitstekende leesbaarheid garandeert, zelfs op een afstand en vanuit verschillende gezichtshoeken.

Display
- DD51-E - 5 5 cijfers van 8,0 mm hoogte
- DD52R-E - 6 cijfers van 12,0 mm hoogte

De AISI 304 roestvrijstaal cilindervormige voering zorgt voor een hoge corrosieweerstand.

Diameter

- DD51-E - 14 mm
- DD52R-E - 20 mm

De lithiumbatterij zorgt voor een lange levensduur (DD51-E ca. 5 jaar / DD52R-E ca. 8 jaar) Het vervangen van de batterij kan eenvoudig worden uitgevoerd zonder de indicator te hoeven demonteren van de bedieningsas en zonder verlies van de configuratieparameter.

Het venster bestaande uit transparant technopolymeer dat over de behuizing is gegoten, beschermt de LCD display tegen toevallige schokken. De hoge IP beschermingsklasse (IP65 of IP67) bij het ultrasonisch laswerk tussen het basiselement en de behuizing zorgt ervoor dat stof en vloeistof-penetratie wordt vermeden. Om deze reden zijn elektronische positie indicatoren zeer geschikt voor toepassingen die veelvuldig wassen vereisen, zelfs met sterke waterstralen.

ELEROLL Modulaire rollenbanen & accessoires

ELEROLL productlijn van Elesa+Ganter bestaat uit een serie modulaire rollenbanen voor het transport van goederen. De elementen kunnen worden gebruikt om eenvoudig en snel goederen te kunnen verschuiven en eventueel vasthouden. Deze zijn geschikt voor verschillende toepassingen op diverse gebieden, zoals voer- en afvoerbanken in bouwmachines, opslag- en orderverzamelsystemen en verpakkingsmachines.

De modulaire rollenbanen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, materialen en afmetingen. Zwart Polyamide Gebaseerd Technopolymeer (RLT-U-PA), voor een hoog draagvermogen/ dat een hoge laadcapaciteit garandeert; Grijs anti-kras en anti-trace Thermoplastisch polyurethaan (RLT-U-TPU), bijzonder geschikt voor het verwerken van delicate materialen zoals glas.

NIEUW! Naast de al bestaande reeks (ø 25 mm) nu ook ELEROLL-rolelementen (RLT-U15) met een kleinere roldiameter ø 14,5 mm. De kleinere roldiameter maakt het mogelijk dat pakketten met minder gewicht en afmeting soepeler glijden en daardoor minder trillingen en minder geluid produceren, waardoor de veiligheidsomstandigheden voor de operators worden verbeterd.

Kogelelementen voor omnidirectionele handeling (RLS-U), gemaakt van Technopolymeer op basis van witte acetaalhars maken de lijn compleet. Deze oplossing is geschikt als objecten moeten worden gedraaid en de operator aan dezelfde kant moet blijven staan ??of wanneer ze in alle richtingen (omnidirectioneel) moeten worden verplaatst.

Een belangrijk voordeel van het ELEROLL- systeem is modulariteit; een constructiesysteem waarbij veel onderdelen uitwisselbaar zijn met diverse modellen. In feite kunnen rollenbanen eenvoudig worden gemonteerd door de rol- of kogelelementen in de aluminiumprofielen (RTL-AL) te bevestigen.

De “snap-in” montage van de elementen maakt het mogelijk dat er geen schroeven of andere bevestigingsmiddelen nodig zijn. Deze functie maakt het ook mogelijk om een enkel rolelement op een gemakkelijke en snelle manier te vervangen, zonder de hele rollenbaan te demonteren.

ELEROLL-assortiment accessoires, zoals: kopstukken, opsluitrand, remmen, beugels en steunen om de rollenbaan aan te passen, ongeacht de toepassing.

Links

Hoofdmediapartnervraag-en-aanbod-logo.jpg
Mediapartners