Pekago Covering Technology
Stand: 04.D059
Voor elke kunststof behuizing of technisch component die u zich kunt wensen produceren we in Nederland elke gewenste hoeveelheid. Mocht het nodig zijn, dan lakken we aansluitend of monteren we inserts en andere onderdelen.

Pekago Covering Technology produceert in opdracht van klanten kunststof behuizingen en technische componenten door middel van spuitgieten en TSG. Aanvullend worden producten gelakt, geassembleerd en voorzien van o.a. bedrukkingen. We ontwikkelen zelf spuitgietmatrijzen en adviseren onze klanten op het gebied van maakbaarheid van kunststof producten. Onze afzetmarkten zijn o.a. medical devices, aircraft interiors, analytical devices, vision systemen en industrial equipment.

Contact

Nieuwkerksedijk 19
5051 HS
Goirle Nederland
013-5348434
LinkedIn

Whitepapers

Producten en diensten

Engineering voor spuitgieten en TSG / Engineering for injection moulding

Ons eigen team van engineers staat voor u klaar om van uw kunststof behuizing of technisch component een perfect spuitgietonderdeel te maken. De engineers zijn specialist op het gebied van spuitgieten, TSG en lakken van kunststof.

Matrijzen voor spuitgieten en TSG / Moulds for injection moulding

Alle matrijzen worden onder onze verantwoordelijkheid ontworpen en gebouwd. We zorgen ervoor dat uw matrijzen geschikt zijn voor de afgesproken taak. We leggen dit vast met een gezamenlijk af te stemmen programma van eisen. Zo voorkomen we verrassingen achteraf.

Uw matrijs wordt gebouwd bij vaste partners in Nederland of China. Onze engineers bepalen de specificatie van de matrijs en laten niets aan het toeval over. We controleren altijd zelf (ook in China) of de matrijs goed functioneert voor gebruik bij Pekago en of producten probleemloos repeterend kunnen worden gemaakt.

Foto: matrijs van een behuizing van een vliegtuig-toilet.

Spuitgieten van kunststof behuizingen / Injection moulding

Kom gerust eens kijken in Goirle. Dan ziet u onze fabriek met spuitgietmachines van 15 tot en met 2100 ton. Voor elke kunststof behuizing of technisch component die u zich kunt wensen produceren we bij u in de buurt elke gewenste hoeveelheid. Mocht het nodig zijn, dan lakken we aansluitend of monteren we inserts en andere onderdelen.

Productie in Nederland
Alle spuitgietproducten worden in onze eigen fabriek in Nederland gemaakt. Hoewel we matrijzen vaak in China laten maken geldt dit niet voor producten. We kiezen er bewust voor om alleen zelf te spuitgieten om zo de gevraagde kwaliteit en levertijden te kunnen garanderen.

Spuitgietmachines
We maken gebruik van hoogwaardige spuitgietmachines, allemaal voorzien van robotuitname en de juiste randapparatuur. We verwerken technische en high performance kunststoffen, al dan niet glasgevuld of voorzien van speciale eigenschappen.

Wat maken we?
Pekago produceert voor diverse markten kunststof behuizingen en technische componenten. We maken kleine series voor bijvoorbeeld de vliegtuigindustrie of de medische sector. We maken middelgrote series voor o.a. industriële apparatuur en industriële voertuigen. De markten die we bedienen vullen elkaar uitstekend aan en kenmerken zich alle door de hoge gevraagde kwaliteit en jaarvolumes.

Onze focus ligt op het produceren van relatief grote onderdelen. Denk hierbij aan de inzet van machines vanaf 200 ton en producten met een gewicht vanaf 200 gram.


TSG van kunststof behuizingen / Structural Foam Moulding

Naast spuitgieten vormt thermoplastisch schuimgieten (TSG) onze kernactiviteit. Ook hiervoor bent u van harte welkom in Goirle. We produceren op onze spuitgietmachines van 15 tot en met 2100 ton een grote diversiteit aan TSG-producten. Denk hierbij aan kunststof behuizingen, zelfdragende platforms en technische componenten. Veel TSG-delen worden naderhand bij ons in huis voorzien van de door u gewenste coating.

Productie in Nederland
Alle TSG-producten worden in onze eigen fabriek in Nederland gemaakt. Hoewel we matrijzen vaak in China laten maken geldt dit niet voor producten. We kiezen er bewust voor om alleen zelf te TSG-en om zo de gevraagde kwaliteit en levertijden te kunnen garanderen.

Spuitgietmachines voor TSG
We maken gebruik van hoogwaardige spuitgietmachines, allemaal voorzien van robotuitname en de juiste randapparatuur. We verwerken technische en high performance kunststoffen, al dan niet glasgevuld of voorzien van speciale eigenschappen.

Wat maken we?
Pekago produceert voor diverse markten kunststof behuizingen en technische componenten. We maken kleine series voor bijvoorbeeld de vliegtuigindustrie of de medische sector. We maken middelgrote series voor o.a. industriële apparatuur en industriële voertuigen. De markten die we bedienen vullen elkaar uitstekend aan en kenmerken zich alle door de hoge gevraagde kwaliteit en jaarvolumes. Op de foto een voorbeeld van behuizingen voor tolcontrole-apparatuur.

Onze focus ligt op het produceren van relatief grote onderdelen. Denk hierbij aan de inzet van machines vanaf 200 ton en producten met een gewicht vanaf 200 gram.

Wat is TSG?
Thermoplastisch schuimgieten is een van spuitgieten afgeleide techniek. Tijdens het spuitgietproces wordt een chemisch schuimmiddel meegespoten die ervoor zorgt dat het product opschuimt in de matrijs. Hierdoor kunnen we dikwandige, stijve en sterke producten maken, al dan niet voorzien van meerdere functies. Het voordeel ten opzichte van spuitgieten? Een beter product en minder assemblagewerk.

Lakken van spuitgietdelen of TSG-delen / Coating of plastic parts

We lakken zelf, met onze eigen mensen en onze eigen apparatuur. We lakken kunststof behuizingen en technische onderdelen. We lakken in dienst van onze eigen spuitgiet- en TSG-productie om een perfecte afwerking te krijgen, een chemisch bestendige laag of om elektromagnetisch af te schermen.

Lakken op solventbasis of waterbasis
U bepaald welke lak, welke kwaliteit, structuur en type u wilt hebben. Wij leggen vooraf met u alle eisen en wensen vast zodat de producten in de juiste kwaliteit geleverd kunnen worden. Pekago werkt samen met gerenommeerde lakleveranciers zoals Manckiewicz en lakt onder ander medische apparatuur en vliegtuig-interieurdelen. We gebruiken afhankelijk van uw eisen en wensen lakken op solvent- en op waterbasis.

Eigen lakstraat
Alle kunststof spuitgietproducten en TSG-onderdelen worden bij Pekago in huis gelakt. Daarvoor hebben we ervaren lakkers in dienst en een eigen state-of-the-art lakstraat. Doordat we zelf zowel spuitgieten en TSG-en ook lakken, zorgen we voor een perfecte afstemming van de verschillende stappen en is het eindresultaat altijd een perfect gelakt product.

Kwaliteit
Lakken vraagt ervaring, expertise en een goede werkomgeving. Pekago biedt deze voorwaarden om tot de juiste gewenste kwaliteit te kunnen komen, ook bij repeterend terugkomend lakwerk. Onze lakspecialisten staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Kom gerust langs om voorbeelden te bekijken en de mogelijkheden te bespreken.

Assemblage van kunststof onderdelen / Assembly of plastic parts

Een meerkamper in kunststof behuizingen; dat betekent dat we verschillende mogelijkheden hebben om van uw kunststof behuizing of technisch onderdeel een succes te maken. Naast spuitgieten, TSG en lakken bieden we dan ook assemblagemogelijkheden aan. U bent welkom in onze productielocatie in Goirle om de mogelijkheden te bespreken.

Montage van onderdelen
We maken uw kunstof behuizing graag af met metalen inserts, magneten, scharnieren of andere koopdelen. Naar wens houden we voorraad van deze onderdelen en assembleren we bij bestelling. In sommige gevallen leggen we onderdelen zelfs al in de matrijs in en wordt het kunststof deel omspoten. Een perfecte verbinding gegarandeerd.

Montage van PCB’s
In Goirle zijn we voorzien van ESD-veilige werkplekken, waardoor we in staat zijn elektronische componenten te monteren. We kunnen testen en per product volledig traceerbaar de kwaliteit vastleggen.

Ultrasoonlassen
Voor diverse klanten lassen we kunststof onderdelen op elkaar. Hiervoor staat ultrasoon lasapparatuur van Branson ter beschikking.

Bedrukken
Een tamponbedrukking kunnen we intern voor u verzorgen. Diverse andere bedrukkingen worden door vaste leveranciers verzorgd.

Verspanend bewerken
Frezen, draaien of boren: soms is het economisch aantrekkelijker om voor een verspanende bewerking te kiezen en de matrijs eenvoudiger te maken. Soms ook zijn de gevraagde toleranties nauwer dan met spuitgieten is te realiseren. Daarom bieden we – in huis – verspanende bewerkingen aan op o.a. een vijf-assige freesmachine.

Opslag van spuitgietproducten en kunststof onderdelen / Warehousing

Hoe wilt u uw kunststof producten geleverd krijgen? Per stuk? Per 1000 stuks? Heeft u een steady afname door het jaar heen of verwacht u grote verschillen? Graag maken we met u afspraken over de beste methode van productie, opslag en levering.

Verkoopcontracten
Veel van onze klanten werken met verkoopcontracten. We maken dan afspraken over de hoeveelheid kunststof die we kunnen inkopen, de hoeveelheid spuitgiet- of TSG-onderdelen die we kunnen maken en binnen welke periode deze worden afgenomen. Hiermee blijven de opstartkosten relatief laag en kunt u snel uit voorraad worden beleverd.

Kanban
Met diverse klanten is Kanban overeengekomen. Hierbij maken we met de klant afspraken bij het bereiken van een bepaald minimum niveau: hoeveel nieuwe producten gaan we produceren?

Opslag van producten en onderdelen
Graag houden we uw koopdelen, kunststof halffabricaten en eindproducten op voorraad in Goirle. U kunt dan zelf beslissen wanneer u uw producten geleverd wilt krijgen.

Ander mogelijkheden
Bestelt u slechts 1 x per jaar of weet u pas op een laat moment welke versie u van uw product nodig heeft? Dan bespreken we graag met u de mogelijkheden en komen we tot de meest economische oplossing.

Links

Hoofdmediapartnervraag-en-aanbod-logo.jpg
Mediapartners