Twin-Tech Engineering B.V.
Stand: 02.A050
U wilt opschalen, uitbreiden, automatiseren en/of efficienter produceren. Maar de beschikbare machines passen niet bij uw specifieke wensen en eisen. U wilt een machine of installatie op maat die niet in de markt verkrijgbaar is. U wilt kwaliteit en maatwerk.

Wij kunnen u dit bieden. We zijn gespecialiseerd in klantspecifieke machinebouw. U vraagt, wij leveren. Onze services bestrijken het gehele ontwerpproces van conceptvorming, tot advisering, engineering, prototyping, testen en montage. U kunt natuurlijk ook voor een onderdeel van dit proces bij ons aankloppen.
Ons team bestaat uit een groep van ervaren engineers. Een team dat elke dag oplossingen creëert en klaar staat om uw vraagstuk te beantwoorden. Neem contact op om alle mogelijkheden te bespreken.

Contact

Hengelosestraat 555
7521 AG
Enschede Nederland
+31 53 7601980
LinkedIn

Whitepapers

Producten en diensten

Uw engineeringscapaciteit (tijdelijk) verhogen. Dat klinkt als een uitkomst! Soms is het namelijk te druk op de afdeling, kunnen lopende projecten lastig vormgegeven worden of blijven belangrijke projecten en innovaties op de plank liggen. De tijd en mogelijkheden ontbreken en dat is vervelend. Want u wilt aan de vraag van uw klanten voldoen, op tijd leveren en voortdurend innoveren. Onze kennis en engineeringscapaciteit is dan de oplossing!

U wilt opschalen, uitbreiden, automatiseren en/of efficiënter produceren. Maar de beschikbare machines passen niet bij uw specifieke wensen en eisen. U wilt een machine of installatie op maat, die niet in de markt verkrijgbaar is. U wilt kwaliteit en maatwerk. Twin-Tech Engineering kan u dit bieden. We zijn gespecialiseerd in klantspecifieke machinebouw. U vraagt, wij leveren. Onze services bestrijken het gehele ontwerpproces van conceptvorming, tot advisering, engineering, prototyping, testen en montage. U kunt natuurlijk ook voor een onderdeel van dit proces bij ons aankloppen.

Nestlé is voor ons een terugkerende klant. Bij de Nestlé fabriek in Nunspeet staat een productielijn waar melkpoeder wordt gefabriceerd voor baby’s die allergisch zijn voor gebruikelijke melk. Om de melkpoeder binnen de fabriek te kunnen transporteren is een speciale lift installatie vereist. De eisen, wensen en randvoorwaarden voor deze installatie waren te complex om hier met conventionele liftenbouwers tot een oplossing te komen. Uiteindelijk zijn wij erin geslaagd dit alsnog voor Nestlé te realiseren.

Met de kwetsbare doelgroep in het achterhoofd is hygiëne en voedselveiligheid essentieel binnen dit project. Er mogen geen dichte profielen gebruikt worden, kieren of naden ontstaan, of plekken gevormd worden waar poeder achter kan blijven zitten. Als extra uitdaging is het gebouw niet ingericht voor een lift, denk hierbij aan het ontbreken van een put in de grond of extra dakruimte.

Binnen de gestelde 4 maanden hebben we een concept ontwerp gemaakt, uitgedetaileerd, doorgerekend, gefabriceerd, geïnstalleerd en mechanisch afgesteld. Het eindproduct is een liftinstallatie opgebouwd uit gezet plaatmateriaal, dat volledig binnen de beperkte ruimte is geoptimaliseerd.

Met de realisatie van deze speciale lift kan Nestlé eindelijk grote tanks met melkpoeder transporteren naar verschillende verdiepingen. De efficiëntie en tijdwinst is hiermee enorm toegenomen.Al met al een mooi resultaat, waar onze kennis op het gebied van grote machines, techniek en innovatie volledig tot zijn recht kwam.

Door een transportbedrijf zijn we gevraagd te kijken naar een goedkopere en efficiëntere manier van fietsvervoer per vrachtwagen. Arbeidsintensief, een matige beladingsgraad en relatief veel beschadigingen zijn de problemen die ondervonden werden. Aan ons om een compleet nieuw concept neer te zetten.

Onze oplossing ligt in een flexibel fietstransportsysteem. Uitgeklapt kunnen fietsen eenvoudig opgehangen worden aan het voorwiel. Door de verticale positie van de fietsen wordt de ruimte zo optimaal mogelijk benut. Het achterwiel wordt eenvoudig gefixeerd met een spanband. Na aflevering van de lading kan het systeem compact opgevouwen worden. De terugrit kan hierdoor efficiënt benut worden met een andere vracht.

Een mooi antwoord op de gestelde vraag is hiermee gevonden. De gewenste efficiëntie is behaald, uiteraard volledig binnen budget. We hebben dit project van conceptontwikkeling tot detailengineering succesvol uitgevoerd.

Met deze vraag klopte JCL Logistics Benelux bij ons aan. In hun magazijn bevinden zich tussen de 40.000 en 60.000 fietsen, waarvan 1.500 per dag uit de stellingen gehaald moeten worden. De fietsen werden in de oude situatie gestapeld op pallets. Bij het orderpicken werd de pallet met een heftruck naar beneden gehaald waarna de gewenste fiets er tussenuit werd gepakt. De stapelsituatie maakte dit echter tijdrovend.

We hebben een speciaal fietsenrek ontwikkeld waarbij de fietsen staand opgeslagen worden. De fiets wordt met het voorwiel in het rek geklemd. Het klemmen gebeurt extra hoog op het wiel, zodat de stabiliteit groot is tijdens verplaatsen met de heftruck. Van achter kan de fiets eenvoudig eruit gepickt worden. Een compacte, snelle en efficiënte oplossing. Het fietsenrek is daarnaast demontabel, waardoor bij een andere productverdeling de pallets hergebruikt kunnen worden.

Naast de conceptontwikkeling en uitengineering hebben we ook de prototyping en het testen voor onze rekening mogen nemen.

In samenwerking met Aircrete hebben wij voor een van Aircrete’s klanten in Azië, een productiebedrijf in de bouwsector, mogen bijdragen aan verdere automatisering en opschaling. Vanuit deze wens ontstond namelijk het verlangen naar een nieuwe bovenloopkraan.

De gewenste bovenloopkraan moet grote, volgepakte frames in het geheel naar een volgende productielijn verplaatsen. Volledig automatisch en taakspecifiek. Een van de uitdagingen ligt bij het juist ontwerpen van de grijper, zodat deze op een slimme manier het gehele frame (8 ton) oppakt en perfect horizontaal verplaatst.

Aan de hand van een eisenpakket van de klant, observaties en inmeting ter plaatse is er procesmatig gewerkt aan een oplossing. We hebben verschillende taken uitgevoerd zoals, conceptontwerp, detailontwerp, sterkteberekeningen en het maken van technische bouwtekeningen. Ook de montage nemen we voor onze rekening.

Dankzij het nieuwe ontwerp kan er spoedig opgeschaald worden. De capaciteit en snelheid van het productieproces zal versneld worden, zonder dat daar extra handen bij nodig zijn. Kortom, een oplossing op maat.

Onze klant Aircrete is een leverancier van machines en technologieën voor de cellenbetonindustrie. Twin-Tech heeft Aircrete ondersteund bij het ontwikkelen van een nieuwe mix-installatie voor een producent van cellenbetonblokken. De nieuwe grondstof die in het proces gebruikt gaat worden, is as dat als restproduct ontstaat bij kolencentrales. Voorheen werd dit als afval gedumpt in grote velden. De producent wil deze as weer opgraven en verwerken in het productieproces, om zo deze verspilling terugdraaien. Door verontreinigingen ontstaat een verschil in as-kwaliteit, dit maakt het moeilijk om een constante output kwaliteit te realiseren.

Aan ons om dit ambitieuze plan toch te laten slagen, maar hoe realiseren wij wél een constante output kwaliteit? Waarbij een homogene betonstructuur ontstaat met een goede as/water verhouding, die niet klontert en waarbij grote verontreinigingen gefilterd zijn.

Tijdens dit project hebben we de volledige engineering voor onze rekening genomen. Dit houdt in dat wij alles hebben doorgerekend, uitgetekend, componenten geselecteerd en vervolgens dit in technische bouwtekeningen vastgelegd. Het mechanisch installeren van de machines on-site is onder onze supervisie verricht.

Met de nieuwe mix-installatie heeft de producent een oplossing waarmee ze goedkoper kunnen produceren, een homogene betonstructuur ontstaat en een nieuwe bron van grondstoffen kunnen aanspreken.

Concluderend spreken we over een mooie constructieve samenwerking, waarbij onze kennis van machinebouw en het streven naar kwaliteit heeft geresulteerd in een vernieuwende uitkomst.
Hoofdmediapartnervraag-en-aanbod-logo.jpg
Mediapartners