1D Composites B.V.
Stand: 02.A030
1D Composites heeft een vooraanstaande positie in het produceren van vezelversterkte kunststoffen. Denk hierbij o.a. aan glasvezel en carbon versterkte kunststoffen. Deze vervaardigen wij uit vrijwel alle verwerkingstechnieken met daarbij de beste toepassing voor ieder individueel product. Ons specialisme is vacuümtechniek en het vervaardigen van gepultrudeerde vezel versterkte profielen.Deze profielen worden geproduceerd in Schiedam met geavanceerde machines.??

Gepultrudeerde profielen worden vervaardigd volgens het pultrusie proces.Vezels worden geïmpregneerd in een hars bad, gevormd en door een verwarmde matrijs getrokken. De hars kan ook geïnjecteerd worden in de matrijs. De matrijs geeft de uiteindelijke vorm aan het profiel.
 
Pultrusie is een continue proces met als voordeel een goede kwaliteit controle. Gepultrudeerde profielen zijn zeer vormvast. 
Deze profielen hebben een zeer goede mechanische en chemische eigenschappen. Wij werken met een vezelpercentage tot 70%. Steeds meer ondernemingen kiezen deze profielen boven de traditionele materialen.? 
1D Composites werkt nauw samen met de grootste leveranciers ter wereld met betrekking tot de grondstoffen. Hierdoor kunnen wij een optimale service en advies geven, vanaf design tot het uiteindelijke eindproduct.?

Contact

Jupiter 41 a
3893 GC
Zeewolde Nederland
+31 36 5309018
Hoofdmediapartnervraag-en-aanbod-logo.jpg
Mediapartners