Nieuws
09 september 2019

Eurotec heeft de eerste Lowpads geimplementeerd bij Montapacking

Deze bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Montapacking, een van de snelst groeiende e-commercebedrijven in Nederland, heeft ervoor gekozen om hun logistieke processen te automatiseren met de Lowpad.
Montapacking verzorgt de logistiek voor meer dan 600 webshops. Het bedrijf is sterk technologiegedreven en was op zoek naar een innovatieve oplossing om logistieke processen in hun magazijnen te verbeteren. In hun zoektocht leerden ze de Lowpad kennen, een product ontwikkeld door Eurotec.

De Lowpad is een autonome mobiele robot die ingezet kan worden in een magazijn, zonder het doorvoeren van aanpassingen aan de infrastructuur. De veiligheid wordt gegarandeerd door gecertificeerde veiligheidssensoren. Lowpads worden bestuurd door software welke naadloos geïntegreerd kan worden met bestaande softwaresystemen van de klant.

In vergelijking met andere autonome mobiele robots biedt de Lowpad Montapacking de beste oplossing om hun logistieke processen te optimaliseren. Edwin van der Ham, oprichter Montapacking: ‘De Lowpad is uniek in zijn soort, vanwege zijn ultra-lage hoogte, schaalbaarheid en goods to person technologie. De Lowpad zal een sleutelrol gaan vervullen in onze logistieke processen in al onze magazijnen én ons de mogelijkheid bieden voor hybride orderpicking, een situatie waarbij orderpickers en de Lowpad opereren in dezelfde omgeving. We hebben hoge verwachtingen van de Lowpad en kijken uit naar een belangrijke bijdrage van de Lowpad in onze magazijnefficiëntie '.

De eerste Lowpads zijn onlangs geïmplementeerd in een van de magazijnen van Montapacking in Gorinchem. Eurotec kijkt ernaar uit om in de nabije toekomst alle andere magazijnen van Montapacking te voorzien van honderden Lowpads.
FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartnervraag-en-aanbod-logo.jpg
Mediapartners