Nieuws
18 februari 2020

200.000 woningen per jaar innoveren voor de energietransitie

Deze bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Contecto doet mee aan de energietransitie! Het doel is om vóór 2030 per jaar 200.000 woningen te renoveren, door o.a. slimme technologie toe te passen om zo woningen duurzamer te maken. In samenwerking met HAN en TNO ontwikkelen zij een open source warmtepomp controller.
Het doel is om vóór 2030 per jaar 200.000 woningen in de bestaande woningbouw te renoveren met haalbare, opschaalbare en betaalbare oplossingen voor de energietransitie. De op dit moment beschikbare oplossingen zijn te duur, arbeidsintensief, voldoen niet aan de verwachting en sluiten onvoldoende aan bij behoeften van bewoners.

Om het doel te behalen is de Integrale Energietransitie Bestaande Bouw (IEBB) in het leven geroepen. Contecto is onderdeel geworden van dit project. Zij mogen als ontwikkelaar en producent van elektronica en mechanica deelnemen aan de ontwikkeling van een open source warmtepomp controller.

Een pracht van een uitdaging waarmee ze producenten van warmtepompen en installateurs een passende besturing kunnen bieden. Dit doen zij in samenwerking met de HAN en TNO. Het doel van dit onderliggende project is het ontwikkelen en toegankelijk maken van geavanceerde toegepaste meet- en regeltechniek.
FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartnervraag-en-aanbod-logo.jpg
Mediapartners