Whitepaper samenvatting

Het HEICO-LOCK® Borgingssysteem

Het HEICO-LOCK® Borgingssysteem
Onze opdracht; Borgen! 
Boutverbindingen hebben de eigenschap om los te willen lopen bij dynamische belastingen. Met name vibraties of trillingen in de constructie kunnen ervoor zorgen dat boutverbindingen loskomen. Deze belastingen zorgen ervoor dat de verbinding weerstandsloos wordt en daarmee de zelfborgende eigenschap op basis van frictie opheffen. Als gevolg hiervan kan de dynamisch belastte boutverbinding klemkracht verliezen, losdraaien of zelfs afbreken. Omdat de daadwerkelijke belastingen bij het ontwerpen van een constructie niet altijd te berekenen zijn en omdat constructieve maatregelen niet overal getroffen kunnen worden, wordt vaak teruggegrepen op borgingsmethodes.

Echter, een aantal borgingsmethodes voldoet niet meer aan de eisen die de huidige boutverbindingen stellen, vooral omdat zij in de moderne constructies en bij gebruik van de huidige sterkteklasses van bouten en moeren geen borgende werking meer hebben. De met deze borgingsmethodes corresponderende normeringen zijn dan ook ingetrokken door het Deutsches Institut für Normung (DIN). Andere methodes zijn niet langer erkent als borging, maar als “anti-verliesmethode”. Deze middelen borgen niet tegen zelfstandig losdraaien,maar zorgen er wel voor dat de boutverbinding niet compleet uiteenvalt.

Borgingsmethodes die voldoen aan de eisen die de huidige stand van de boutverbindingstechniek met zich meebrengt, zorgen ervoor dat de voorspankracht in de boutverbinding behouden blijft. Zelfs wanneer er in bedrijf dynamische belastingen optreden, zoals vibraties, axiale belasting of extreme temperaturen. Eén van de weinige, daadwerkelijk effectieve borgingsmethodes is het HEICO-LOCK® Borgingssysteem, beproefd en bewezen door de meest recente standaarden op het gebied van borgingsmethodes, zoals onder andere DIN 65151, DIN 25201-4 en NASM 1312-7.
download
Wanneer je dit whitepaper downloadt ga je ermee akkoord dat je door de leverancier benaderd kan worden.
FacebookTwitterLinkedinMailPrint
Kenmerken:
Publicatie datum: 01-12-2019
Bestandstype: pdf
Document: Productbrochure
Taal: NL
Gepubliceerd door: HEICO Benelux BV

Lees ook

Hoofdmediapartnervraag-en-aanbod-logo.jpg
Mediapartners